Recept
« Terug naar recepten
Griekse gehaktballetjes Elinika keftedakia
PT30M
Griekse gehaktballetjes Elinika keftedakia
Keftedes zijn een soort kroketjes die in olijfolie worden gebakken of gefrituurd. Het simpele woord Keftedes wordt in Griekenland gebruikt voor gehaktballetjes.
Ik heb de balletjes gemaakt als onderdeel van een buffet. Ik had plm. 50 gehaktballetjes. Ik heb het originele recept iets aangepast
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
50 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
De streekkeukens van Europa "Griekenland"van AH
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse gehaktballetjes Elinika keftedakia te bereiden
- Korsten van brood snijden en brood kort weken in koud water. Brood daarna heel goed uitknijpen.
- Uien knoflook pellen en snipperen.
- Gehakt in kom doen. Alle ingrediënten behalve olijfolie en bloem toevoegen. Goed door elkaar kneden. Hiervan plm. 50 balletjes vormen.
- Plm. 1 uur in de koelkast laten rusten.
- Bloem op plat bord strooien. Gehaktballetjes door bloem wentelen.
- Olijfolie in pan verhitten en hierin de gehaktballetjes (niet allemaal tegelijk) op halfhoog vuur bruin en gaar bakken.
- Regelmatig schudden en zo nodig wat extra olie toevoegen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heet of lauwwarm serveren. Verrukkelijk met tzatziki of salsa.