KookJij

Tzatziki van Tessa Kiros

Lekkerder tzatziki heb ik nog niet gegeten! Deze tzatziki blijft een paar dagen goed, dus ideaal voor een feestje
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Kookboek van Tessa Kiros
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tzatziki van Tessa Kiros te bereiden

  1. Pel de knoflook en hak deze heel fijn. Roer de knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar in een kommetje en zet dit apart.
  2. Was de komkommer, schil komkommer gedeeltelijk in de lengte in strepen (dus steeds reepjes schil laten zitten). Rasp de komkommer grof en doe deze in een zeef. Strooi het zout erover en laat de komkommer plm. 30 minuten uitlekken. Druk het vocht er goed uit.
  3. Doe de yoghurt in een kom, roer de munt erdoor. Roer het knoflook-oliemengsel en de komkommer erdoor.
    Strooi wat zwarte peper erdoor. Meng alles goed door elkaar. Zet de schaal tot het moment van opdienen in de koelkast. De tzatziki blijft paar dagen goed.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit recept vond in een kookboek van Tessa Kiros. Zij is de dochter van een Finse moeder en een Cypriotische vader. Haar kookboeken zijn geweldig. Schitterende foto`s en heerlijke recepten. Ik heb ze allemaal en dit recept is een topper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst