Recept
« Terug naar recepten
Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
PT20M
Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
Een echte zomerhit is deze koude komkommersoep.
Wereldberoemd, deze Tarator van komkommers en yoghurt, walnoten,
dille en knoflook. Deze koude zomerse soep wordt gegeten als lichte lunch
of als voorgerecht op zomerse hete dagen.
Omdat het me een beetje doet denken aan de Griekse tzatziki heb ik deze
soep omgedoopt tot "Tzatzikisoep". De soep is supergezond en past prima
in een glutenvrij- en koolhydraatarm dieet. Bovendien erg snel en makkelijk
te maken als je met warm weer niet lang in je keuken wilt staan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Bulgarije
Keuken:
Europese
Bron:
ajvar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep) te bereiden
- Schil de komkommer en snijd hem in heel kleine stukjes. Doe er de dille bij, de knoflook, de olijfolie en de yoghurt, en meng het goed. Als het nodig is doe je er wat water bij, maar niet te veel, want er moeten nog ijsblokjes in, en uiteindelijk moet het een vrij stevige, beslist niet waterige soep worden.
- Dan gaat de Tarator de koelkast in, een paar uur zeker, want hij moet ijs en ijskoud zijn als hij op tafel komt. Vlak voor het opdienen roer je er fijngestampte of gemalen ijsblokjes doorheen.
- Opscheppen in borden of kommen en bestrooien met de fijngehakte walnoten.