Deze kip-ovenschotel is erg gemakkelijk te maken. Terwijl jij je met je gasten onderhoudt gaart de kip in de oven.
Wij eten deze kip meestal met risotto of rijst, maar het is ook erg lekker met stokbrood.
Een groene salade smaakt er ook lekker bij.
Recept
« Terug naar recepten
Kip uit Andalusie
PT30M
Kip uit Andalusie
De kippendijtjes gaan een avond vooraf in een heerlijke marinade van sinaasappelsap, droge sherry, honing, tijm, oregano, Spaanse peper en knoflook.
De volgende dag gaat de schaal inclusief de marinade een uurtje de oven in.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
386 kCal energie
45 Gram eiwit
15 Gram vet
9 Gram koolhydraten
45 Gram eiwit
15 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit Andalusie te bereiden
- Kruid de kip met peper en zout. Leg de kip in de ovenschaal,
- Klop de marinade van sinaasappelsap, droge sherry, honing, tijm, oregano, Spaanse peper en knoflook.
Giet dit over de kipdijfilet. Dek de schaal af met folie. - Laat de kipdijfilet hierin een aantal uren marineren, maar liever nog een nacht. Draai de kipfilet af en toe om..
- Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte.
- Verwijder de folie van de schaal. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de kip in plm. 35 - 40 minuten (afhankelijk van de dikte) lekker gaar.
- Doe de laatste 10 minuten van de baktijd de olijven bij de kip.