Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiensorbet
PT30M
Aardbeiensorbet
Een heerlijk aardbeiensorbet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiensorbet te bereiden
Laat het water en de suiker 5 minuten koken op een middelmatig tot zacht vuur. Ontdoe de aardbeien van hun groen hoedje, was ze en plet ze. Haal onreinigheden eruit. Laat de suikersiroop afkoelen au bain marie. Voeg daarna de geplette aardbeien en de voedingskleurstof toe, totdat het een mooie rode kleur heeft. Draai af in een sorbetière of roomijsmachine of plaats in bewaardoos in de diepvries en klop het om de half uur goed op, om ijskristallen te vermijden. Doe dat gedurende 4 uur. Plaats het terug in de diepvries tot gebruik.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
manon zegt:
bertal zegt:
Zoals je kan zien zijn er bij mijn recepten nog niet veel foto's, maar sinds kort doe ik het wel.
Dus sorry dat er geen foto bij dit recept is.
:);)
m.v.g. Bert Allers
Bertal zegt:
Hoop dat het gelukt is en gesmaakt heeft, succes
;):)m.v.g. Bert