Recept
« Terug naar recepten
Carnavalscake
PT60M
Carnavalscake
Een heerlijk carnavalscake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tania
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carnavalscake te bereiden
Eieren met suiker schuimig kloppen. In delen afwisselend de appelmoes en het zelfrijzend bakmeel toevoegen. Ook de gehakte smarties en de helft van de sinaasappelrasp door het deeg roeren. De papieren vormpjes in de muffinvorm 3/4 vullen met het mengsel.
In de oven 20 minuten laten bakken.
De chocolade mengen met de koffieroom en dit in de magnetron aan de kook brengen (pas op want dat gaat heel snel). Met bolle kant van een theelepeltje steeds een warm cakeje ermee insmeren. Voordat de chocolade kan drogen snel de bovenkant beplakken met smarties en een klein beetje sinaasappelrasp eroverheen strooien.
In de oven 20 minuten laten bakken.
De chocolade mengen met de koffieroom en dit in de magnetron aan de kook brengen (pas op want dat gaat heel snel). Met bolle kant van een theelepeltje steeds een warm cakeje ermee insmeren. Voordat de chocolade kan drogen snel de bovenkant beplakken met smarties en een klein beetje sinaasappelrasp eroverheen strooien.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ollobollo zegt:
Tania zegt: