Recept
« Terug naar recepten
Chimay Brulée met peren en kaas
PT45M
Chimay Brulée met peren en kaas
Een heerlijk chimay brulée met peren en kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chimay Brulée met peren en kaas te bereiden
Meng het ei met de dooiers en de griessuiker en klop stevig tot u een witte massa bekomt.
Snij de vanillestok doormidden.
Meng de melk en de room met de Rode Chimay, voeg er het vanillestokje aan toe en laat opkoken.
Giet voorzichtig op de ruban en roer met een spatel.
Giet in een vorm.
Plaats gedurende een 35-tal minuten au bain-marie in een voorverwarmde oven van 165°.
Laat afkoelen en plaats daarna gedurende een 5-tal uur in de koelkast.
Snij de peer en de kaas in de gewenste vorm.
Strooi net voor het serveren wat blonde cassonade op de crème en karamelliseer onder de grill (250°C).
Snij de vanillestok doormidden.
Meng de melk en de room met de Rode Chimay, voeg er het vanillestokje aan toe en laat opkoken.
Giet voorzichtig op de ruban en roer met een spatel.
Giet in een vorm.
Plaats gedurende een 35-tal minuten au bain-marie in een voorverwarmde oven van 165°.
Laat afkoelen en plaats daarna gedurende een 5-tal uur in de koelkast.
Snij de peer en de kaas in de gewenste vorm.
Strooi net voor het serveren wat blonde cassonade op de crème en karamelliseer onder de grill (250°C).