Je kunt het gerecht gebruiken als voorafje voor 6 personen of als bijgerecht bij een maaltijd.
***
Warme thee en bier kun je hierbij altijd wel schenken. Wijn is wat lastiger : ik zelf houd het op een Riesling Kabinett trocken.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese Eierkoeken met Tomaten Gembersaus
PT90M
Chinese Eierkoeken met Tomaten Gembersaus
Het lijkt een beetje op Foo Yong Hai, vandaar dat ze "Chinees" worden genoemd.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Eierkoeken met Tomaten Gembersaus te bereiden
- Klop de eieren met de slagroom los tot die bijna gaat schuimen.
- Roer daar vervolgens alle genoemde ingredienten voor de eierkoeken door en voeg zeezout en cayennepeper naar smaak bij.
- Verdeel het geheel in 6 porties.
- Verhit de olie op een klein vuur en leg drie porties in de grote koekenpan. Pas als de hoopjes eiermassa beginnen te drogen aan de bovenzijde, de eierkoeken omdraaien en afbakken.
- Herhaal het bakken nog een maal voor de tweede portie van 3 en houd de eierkoeken ondertussen warm in de oven.
- Voor de TOMATEN - GEMBERSAUS : de uien en knoflook in de rijstolie bijna bruin bakken.
- Dan de Nam Pla, de palmsuiker, de lombok en de peper toevoegen en al roerend even mee laten bakken.
- Nu de tomaten er bij doen en het geheel aan de kook brengen en op een laag vuurtje laten sudderen en inkoken tot de saus lobbig gaat worden.
- Nu gaat de azijn er bij en goed doorroeren. Dan van het vuur halen en de gemberrasp door de saus roeren en evt. verder op smaak brengen met zout-peper-suiker.
- Geef de saus bij de eierkoeken.