Recept
« Terug naar recepten
Chinese kippensoep
PT150M
Chinese kippensoep
Een heerlijk chinese kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kippensoep te bereiden
Trek van de kip, samen met de gewassen en gesneden prei, wortelen, ui, knoflook, kippenbouillontabletten, foelie en laurier een kippenboillon op de gebruikelijke manier.
Passeer de soep door een neteldoek en kook in tot gewenste hoeveelheid.
Snij de gepocheerde kipfilet in zeer kleine blokjes.
Fruit de gesneden ui en prei in een weinig arachide-olie tot ze glazig zijn (niet bruin!).
Voeg een snufje kerrie toe en roer er de blokjes kip onder en laat gedurende 2 min. op een zacht vuur even smoren., samen met enkele lepels bouillon.
Overgiet de gewassen taugé met kokend water en laat uitlekken.
Voeg sherry en ketjap bij de bouillon en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gesmoorde ui, prei, kipblokjes en taugé bij de bouillon en serveer uit in voorverwarmde soepkoppen.
Geef hierbij stokbrood.
Passeer de soep door een neteldoek en kook in tot gewenste hoeveelheid.
Snij de gepocheerde kipfilet in zeer kleine blokjes.
Fruit de gesneden ui en prei in een weinig arachide-olie tot ze glazig zijn (niet bruin!).
Voeg een snufje kerrie toe en roer er de blokjes kip onder en laat gedurende 2 min. op een zacht vuur even smoren., samen met enkele lepels bouillon.
Overgiet de gewassen taugé met kokend water en laat uitlekken.
Voeg sherry en ketjap bij de bouillon en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gesmoorde ui, prei, kipblokjes en taugé bij de bouillon en serveer uit in voorverwarmde soepkoppen.
Geef hierbij stokbrood.