Recept
« Terug naar recepten
Chocolade taart
PT60M
Chocolade taart
Een heerlijk chocolade taart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ilona Knol
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade taart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem.
Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes.
Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig.
Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.
Meng er de basterdsuiker en ½ theelepel zout door.
Roer ook de chocoladeboter erdoor.
Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.
Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.
Als je de noten door de taart wilt breek je deze nu in kleine stukjes en meng je deze door het mengsel. Eventueel noten voor garnering bewaren.
Leg een vel bakpapier in de bakvorm.
Vet de randen in met boter.
Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
Zet de taart in het midden van de oven.
Laat de taart 30 min. bakken (de bovenkant is dan stevig, maar van binnen blijft de taart een beetje zacht).
Laat de taart een uur afkoelen.
Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal.
Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.
Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden.
Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten of andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem.
Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes.
Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig.
Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.
Meng er de basterdsuiker en ½ theelepel zout door.
Roer ook de chocoladeboter erdoor.
Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.
Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.
Als je de noten door de taart wilt breek je deze nu in kleine stukjes en meng je deze door het mengsel. Eventueel noten voor garnering bewaren.
Leg een vel bakpapier in de bakvorm.
Vet de randen in met boter.
Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
Zet de taart in het midden van de oven.
Laat de taart 30 min. bakken (de bovenkant is dan stevig, maar van binnen blijft de taart een beetje zacht).
Laat de taart een uur afkoelen.
Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal.
Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.
Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden.
Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten of andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.