Recept
« Terug naar recepten
Clams met gember, knoflook en zwarte bonen
PT30M
Clams met gember, knoflook en zwarte bonen
Een heerlijk clams met gember, knoflook en zwarte bonen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Binh Duong en Marcia Kiesel: De Vietnamese keuken.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clams met gember, knoflook en zwarte bonen te bereiden
Doe de olie met de knoflook in een grote koekenpan op hoog vuur en fruit hem 5 seconden.
Doe de gember erbij en fruit al roerend 1 minuut.
Voeg de sesamolie, de bonensaus of -pasta, de suiker, de lombok en de clams toe en verhit het geheel onder af en toe roeren circa 3 minuten totdat alle clams open zijn.
Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en kook de saus 2 minuten in totdat hij dik is. Voeg de lente-ui en de zwarte peper toe, giet de saus over de clams op een grote schaal en serveer warm met rijst of stokbrood.
Doe de gember erbij en fruit al roerend 1 minuut.
Voeg de sesamolie, de bonensaus of -pasta, de suiker, de lombok en de clams toe en verhit het geheel onder af en toe roeren circa 3 minuten totdat alle clams open zijn.
Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en kook de saus 2 minuten in totdat hij dik is. Voeg de lente-ui en de zwarte peper toe, giet de saus over de clams op een grote schaal en serveer warm met rijst of stokbrood.