Ik heb dit gegeten in een restaurant maar daar was het gemaakt met eekhoorntjesbrood.
Dat had ik niet voor handen en het restaurant wilde het recept niet prijsgeven dus toen zelf aan de slag gegaan en dit was/is het resultaat.
Persoonlijk vind ik het heel lekker mede door de combi van pittig met zoet.
Recept
« Terug naar recepten
Crème brulée van kastanjechampignons
PT15M
Crème brulée van kastanjechampignons
Een heerlijk crème brulée van kastanjechampignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marina Olsthoorn
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème brulée van kastanjechampignons te bereiden
Snij het uitje en de champignons fijn en fruit deze in een klein beetje (room-) boter aan. Knijp vervolgens de teentjes knoflook erboven uit, bak deze even mee.
Op smaak maken met peper en zout.
Beetje pittig is wel de bedoeling dus niet te zuinig met de peper....... ( blijven proeven tijdens het bereiden).
Wanneer de champignons zacht zijn en vocht loslaten de pan van het vuur halen en het overdoen in een schaaltje.
Vervolgens met de staafmixer het geheel tot een gladde puree mixen en het overdoen in de schaaltjes.
Af laten koelen tot lauw/warm en de suiker er als dun laagje op strooien en daarna carameliseren met de bruléebrander. Suiker hard laten worden en dan meteen opdienen.
Eet smakelijk.
Op smaak maken met peper en zout.
Beetje pittig is wel de bedoeling dus niet te zuinig met de peper....... ( blijven proeven tijdens het bereiden).
Wanneer de champignons zacht zijn en vocht loslaten de pan van het vuur halen en het overdoen in een schaaltje.
Vervolgens met de staafmixer het geheel tot een gladde puree mixen en het overdoen in de schaaltjes.
Af laten koelen tot lauw/warm en de suiker er als dun laagje op strooien en daarna carameliseren met de bruléebrander. Suiker hard laten worden en dan meteen opdienen.
Eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (Marina Olsthoorn)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marina zegt:
lieke zegt:
maisonsalvard zegt:
PS Rita: je kunt je schaaltjes ook onder de grill zetten!
Michael zegt: