KookJij

Crème brulée van kastanjechampignons

Een heerlijk crème brulée van kastanjechampignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crème brulée van kastanjechampignons te bereiden

Snij het uitje en de champignons fijn en fruit deze in een klein beetje (room-) boter aan. Knijp vervolgens de teentjes knoflook erboven uit, bak deze even mee.
Op smaak maken met peper en zout.
Beetje pittig is wel de bedoeling dus niet te zuinig met de peper....... ( blijven proeven tijdens het bereiden).
Wanneer de champignons zacht zijn en vocht loslaten de pan van het vuur halen en het overdoen in een schaaltje.
Vervolgens met de staafmixer het geheel tot een gladde puree mixen en het overdoen in de schaaltjes.
Af laten koelen tot lauw/warm en de suiker er als dun laagje op strooien en daarna carameliseren met de bruléebrander. Suiker hard laten worden en dan meteen opdienen.
Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Marina Olsthoorn)

Ik heb dit gegeten in een restaurant maar daar was het gemaakt met eekhoorntjesbrood.
Dat had ik niet voor handen en het restaurant wilde het recept niet prijsgeven dus toen zelf aan de slag gegaan en dit was/is het resultaat.
Persoonlijk vind ik het heel lekker mede door de combi van pittig met zoet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Michael

Michael zegt:
Het is inderdaad een verassende combinatie om een creme brulee van champignons te maken. Zelf heb ik ook wel eens een champignon creme brulee gemaakt, als basis kun je ook een salpicon gebruiken.
Marina

Marina zegt:
Hallo lieke, je hebt 1 bakje champignons nodig. Geen ei toevoegen want het is stevig genoeg. Veel succes.:)
lieke

lieke zegt:
lekker recept maar hoeveel champignons heb je nodig? ook heb ik nog geen reactie gehad op een eidooier erdoor om te binden graag hoor ik wat.
maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Ik neem het mee,lijkt me heel orgineel én echt iets voor in deze tijd van het jaar!

PS Rita: je kunt je schaaltjes ook onder de grill zetten!
lieke

lieke zegt:
Lijkt me erg lekker maar wat denk je van een eidooier en een beetje room erdoor dan bind het lekker.
Rita

Rita zegt:
Beste Marina,

Ik heb geen creme brulee brander. Waar kan ik de suiker bruin krijgen? Weet jij daar een oplossing voor?
Ik hou erg van creme brulee vandaar ik jouw versie toch wel even ga proberen.
Groetjes Rita.