Recept
« Terug naar recepten
Croque-monsieur met abdijkaas, spekjes en blauwe druiven
PT30M
Croque-monsieur met abdijkaas, spekjes en blauwe druiven
Een heerlijk croque-monsieur met abdijkaas, spekjes en blauwe druiven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Croque-monsieur met abdijkaas, spekjes en blauwe druiven te bereiden
Verwijder de korst van de kaas. Snij de druiven allemaal in tweeën.
Bak de sneden spek in een braadpan zonder vetstof. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en snij ze dan in drie kortere stukken.
Smeer de sneetjes brood aan één kant in met boter (de besmeerde kanten zijn de buitenkanten van de croque-monsieur). Stel de croque-monsieurs nu samen: leg op 4 sneetjes brood telkens 2 plakken kaas, een deel van het gebakken spek, en beetje druiven en komijn. Kruid met peper en dek af met een tweede sneetje brood. Bak in een croque-monsieur machine of in de pan. Dien warm op met een fris groen slaatje.
Bak de sneden spek in een braadpan zonder vetstof. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en snij ze dan in drie kortere stukken.
Smeer de sneetjes brood aan één kant in met boter (de besmeerde kanten zijn de buitenkanten van de croque-monsieur). Stel de croque-monsieurs nu samen: leg op 4 sneetjes brood telkens 2 plakken kaas, een deel van het gebakken spek, en beetje druiven en komijn. Kruid met peper en dek af met een tweede sneetje brood. Bak in een croque-monsieur machine of in de pan. Dien warm op met een fris groen slaatje.