KookJij

Dolmasi en Cicik

Een heerlijk dolmasi en cicik recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: Emine Gunes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dolmasi en Cicik te bereiden

Dolmasi
Kook de gedroogde paprika en aubergine in een grote pan met water.
Snijd de uien, tomaat, knoflook en peper in kleine stukjes.
Doe alle groente en de rijst samen en kneed het samen met het schapengehakt tot 1 geheel.
Kruid het geheel af met 1 eetlepel gedroogde munt, rode peper en zwarte peper.
Vul de paprika en aubergines en leg ze in de pan.

Met de open zijde naar binnen.
Voeg 5 dl water toe.
Leg een bord op het geheel om zo druk op de paprika's en aubergines te houden.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens een uur koken op laag vuur.
Cicik:

Schil de komkommer en snijd deze in
kleine stukjes. Doe 4 dl yoghurt in een kom en doe daar de komkommer en 1 dl water bij.
Meng het geheel samen met de kruiden munt en zout.
Het is een Turks gerecht dat vaak bereid wordt voor feesten (vrijgezellenfeest, trouwerij)
waarbij de vrouwen dit gerecht klaar maken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sam

sam zegt:
Ben benieuwd wat Ayse voor reactie geeft! Lijkt me lekker. Heb je het zelf al uit geprobeerd?