Recept
« Terug naar recepten
Dolmasi en Cicik
PT120M
Dolmasi en Cicik
Een heerlijk dolmasi en cicik recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Emine Gunes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dolmasi en Cicik te bereiden
Dolmasi
Kook de gedroogde paprika en aubergine in een grote pan met water.
Snijd de uien, tomaat, knoflook en peper in kleine stukjes.
Doe alle groente en de rijst samen en kneed het samen met het schapengehakt tot 1 geheel.
Kruid het geheel af met 1 eetlepel gedroogde munt, rode peper en zwarte peper.
Vul de paprika en aubergines en leg ze in de pan.
Met de open zijde naar binnen.
Voeg 5 dl water toe.
Leg een bord op het geheel om zo druk op de paprika's en aubergines te houden.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens een uur koken op laag vuur.
Cicik:
Schil de komkommer en snijd deze in
kleine stukjes. Doe 4 dl yoghurt in een kom en doe daar de komkommer en 1 dl water bij.
Meng het geheel samen met de kruiden munt en zout.
Het is een Turks gerecht dat vaak bereid wordt voor feesten (vrijgezellenfeest, trouwerij)
waarbij de vrouwen dit gerecht klaar maken
Kook de gedroogde paprika en aubergine in een grote pan met water.
Snijd de uien, tomaat, knoflook en peper in kleine stukjes.
Doe alle groente en de rijst samen en kneed het samen met het schapengehakt tot 1 geheel.
Kruid het geheel af met 1 eetlepel gedroogde munt, rode peper en zwarte peper.
Vul de paprika en aubergines en leg ze in de pan.
Met de open zijde naar binnen.
Voeg 5 dl water toe.
Leg een bord op het geheel om zo druk op de paprika's en aubergines te houden.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens een uur koken op laag vuur.
Cicik:
Schil de komkommer en snijd deze in
kleine stukjes. Doe 4 dl yoghurt in een kom en doe daar de komkommer en 1 dl water bij.
Meng het geheel samen met de kruiden munt en zout.
Het is een Turks gerecht dat vaak bereid wordt voor feesten (vrijgezellenfeest, trouwerij)
waarbij de vrouwen dit gerecht klaar maken
sam zegt: