KookJij

Duivenbouillon

Een heerlijk duivenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duivenbouillon te bereiden

Was de duiven, verwijder ongerechtigheden en snijd in stukken.
Maak kippenvleugels schoon.
Was de groenten en snijd alles klein.
Zet dit alles aan in hete boter in een soeppan.
Voeg ca 2 liter water toe en laat 4-5 trekken.
Giet door een zeef en laat de bouillon afkoelen.
Vervolgens ontvetten en klaren en inkoken tot ca 1,5 liter over is.
Breek de kwareteleitjes voorzichtig en pocheer ze 2 min. in zacht kokend water met wat azijn.
SERVEREN:
Hete bouillon in voorgewarmde soepkommen, garneer met een gepocheerd eitje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst