Recept
« Terug naar recepten
Duivenbouillon
PT45M
Duivenbouillon
Een heerlijk duivenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duivenbouillon te bereiden
Was de duiven, verwijder ongerechtigheden en snijd in stukken.
Maak kippenvleugels schoon.
Was de groenten en snijd alles klein.
Zet dit alles aan in hete boter in een soeppan.
Voeg ca 2 liter water toe en laat 4-5 trekken.
Giet door een zeef en laat de bouillon afkoelen.
Vervolgens ontvetten en klaren en inkoken tot ca 1,5 liter over is.
Breek de kwareteleitjes voorzichtig en pocheer ze 2 min. in zacht kokend water met wat azijn.
SERVEREN:
Hete bouillon in voorgewarmde soepkommen, garneer met een gepocheerd eitje.
Maak kippenvleugels schoon.
Was de groenten en snijd alles klein.
Zet dit alles aan in hete boter in een soeppan.
Voeg ca 2 liter water toe en laat 4-5 trekken.
Giet door een zeef en laat de bouillon afkoelen.
Vervolgens ontvetten en klaren en inkoken tot ca 1,5 liter over is.
Breek de kwareteleitjes voorzichtig en pocheer ze 2 min. in zacht kokend water met wat azijn.
SERVEREN:
Hete bouillon in voorgewarmde soepkommen, garneer met een gepocheerd eitje.