KookJij

Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen

Deze soep maakte ik voor ons kerstdiner 2017. Makkelijk te maken en goed voor te bereiden en zo lekker dat ik hem hier neerzet omdat ik hem zeker nog wel vaker ga maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere wildsoep met een garnituur van paddenstoelen te bereiden

  1. Zet de botjes en het vlees op met 4 liter water en voeg de tijm, laurier, gekneusde jeneverbessen, gekneusde peperkorrels en kruidnagels to
  2. Snijd de ui, prei en wortel grof en voeg deze ook toe.
  3. Laat dit 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen op een klein pitje (Dit kon je prima al de dag van te voren doen).
  4. Haal het vlees uit de pan en doe de bouillon door een passeerdoek (of schone theedoek) hierdoor krijg je een mooie heldere bouillon.
  5. Zet de bouillon terug op het vuur, haal het vlees van de botjes, snij het in kleine stukjes en doe dat terug in de bouillon.
  6. Voeg de wildfond of bouillon en eventueel een scheutje Port, Madeira of sherry toe.
  7. Voeg dan de fijngesneden selderij en knolselderij toe, hou de bouillon tegen de kook an zodat deze nog wel kunnen garen.
  8. Maak de paddenstoelen schoon en snij (of scheur) ze in stukjes, bak ze kort aan en voeg ze toe aan de bouillon.
  9. Maak het geheel indien nodig op smaak met peper en zout of wildbouillon.
  10. Je kunt er eventueel nog wat fijngesneden lente ui overheen strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst