Recept
« Terug naar recepten
Ouderwetse groentesoep met balletjes en vermicelli
PT180M
Ouderwetse groentesoep met balletjes en vermicelli
Ik wilde een jachtschotel maken zoals wij die vroeger op onze bruiloft
voorgeschoteld hadden gekregen. Dit werd toen gemaakt van het vlees
waar de bouillon voor de soep van werd getrokken.
Als "bijvangst" had ik in dit geval dus een mooie pan bouillon maar dan
zonder (soep)vlees. Ik kon de bouillon natuurlijk invriezen maar zoals altijd
zit mijn diepvries tot de rand toe vol. En omdat ik toch van plan was om
soep te maken en om maar in de nostalgische sfeer te blijven heb ik er
deze ouwerwetse groentesoep met balletjes en vermicelli mee gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ouderwetse groentesoep met balletjes en vermicelli te bereiden
- Doe het vlees, de mergpijpjes, laurier, peperkorrels en foelie in een grote soeppan, voeg 2 liter water (uit de waterkoker) toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen (voeg tussendoor water toe als het minder wordt) en voeg de bouillonblokken toe.
- Snij alle groenten fijn en haal het vlees, mergpijpjes en kruiden uit de soep.
- Voeg eerst de knolselderij, wortel en bloemkool (broccoli) toen en daarna de prei en de bladselderij.
- Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat, draai de balletjes en voeg ze toe aan de pan soep.
- Laat het geheel ongeveer een kwartiertje koken tot de groenten bijna gaar zijn.
- Doe als laatste de vermicelli erbij en na ongeveer 10 minuten is de soep klaar.
- Maak indien nodig op smaak met een bouillonblok of peper en zout.
- Als je niet van vermicelli houd dan kun je deze gewoon weglaten. Ik vind persoonlijk dat dit wel bij zo'n ouderwetse soep hoort.