KookJij

Ouderwetse groentesoep met balletjes en vermicelli

Ik wilde een jachtschotel maken zoals wij die vroeger op onze bruiloft voorgeschoteld hadden gekregen. Dit werd toen gemaakt van het vlees waar de bouillon voor de soep van werd getrokken. Als "bijvangst" had ik in dit geval dus een mooie pan bouillon maar dan zonder (soep)vlees. Ik kon de bouillon natuurlijk invriezen maar zoals altijd zit mijn diepvries tot de rand toe vol. En omdat ik toch van plan was om soep te maken en om maar in de nostalgische sfeer te blijven heb ik er deze ouwerwetse groentesoep met balletjes en vermicelli mee gemaakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ouderwetse groentesoep met balletjes en vermicelli te bereiden

  1. Doe het vlees, de mergpijpjes, laurier, peperkorrels en foelie in een grote soeppan, voeg 2 liter water (uit de waterkoker) toe en breng het geheel aan de kook.
  2. Laat dit 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen (voeg tussendoor water toe als het minder wordt) en voeg de bouillonblokken toe.
  3. Snij alle groenten fijn en haal het vlees, mergpijpjes en kruiden uit de soep.
  4. Voeg eerst de knolselderij, wortel en bloemkool (broccoli) toen en daarna de prei en de bladselderij.
  5. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat, draai de balletjes en voeg ze toe aan de pan soep.
  6. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje koken tot de groenten bijna gaar zijn.
  7. Doe als laatste de vermicelli erbij en na ongeveer 10 minuten is de soep klaar.
  8. Maak indien nodig op smaak met een bouillonblok of peper en zout.
  9. Als je niet van vermicelli houd dan kun je deze gewoon weglaten. Ik vind persoonlijk dat dit wel bij zo'n ouderwetse soep hoort.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst