Recept
« Terug naar recepten
Asperge groentesoep met runderbouillon
PT240M
Asperge groentesoep met runderbouillon
In de aspergetijd eet ik zo vaak mogelijk verse asperges. Het seizoen is me
eigenlijk veels te kort. Om toch zoveel mogelijk afwisseling te brengen in
het menu maakte ik deze groente soep maar dan met stukjes asperges
erin.
Het lekkerste is om als basis van deze soep een zelfgetrokken
runderbouillon te gebruiken (3 tot 4 uur). Heb je te weinig tijd dan kun je
deze eventueel vervangen door enkele glazen potjes waar bouillon met
vlees en al compleet in zit.
Als je de asperges zelf schilt en de schillen even afkookt, kun je het
heerlijke vocht dat je dan verkrijgt toe voegen aan de runderbouillon. Dit
geeft extra asperge smaak aan de soep.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge groentesoep met runderbouillon te bereiden
- Maak van ongeveer 2 liter water, de schenkel of soepvlees met mergpijpje, foelie en peperkorrels een bouillon door de bouillon op een klein pitje tenminste 3 uur te laten trekken. Haal het vlees de botten en de foelie en peperkorrels eruit en snij het vlees in kleine stukjes.
- Schil de asperges en snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm. Kook de schillen met ongeveer 2 liter water en foelie 15 minuten. Giet de schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
- Was en snij de wortel, bleekselderij, prei en bladselderij fijn.
- Doe de aspergestukjes, de fijngesneden wortel en bleekselderij in de bouillon en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan de bouillonblokken (eventueel maggiblokjes) en het kooknat van de schillen toe.
- Dan gaan de gesneden prei en bladselderij erbij en dit geheel blijft zachtjes koken totdat de groenten de gewenste gaarheid bereikt hebben (ongeveer 10 minuten, maar proef zelf even voor je eigen smaak).
- Als laatste gaan de stukjes vlees er weer bij en maak je de soep op smaak met peper (en zout).
- Laat het vlees nog eventjes doorwarmen en dan is de soep klaar om te serveren.