Recept
« Terug naar recepten
Runderbouillon met lentegroenten
PT180M
Runderbouillon met lentegroenten
Een heerlijke variant op de "zondagse soep". Super gezond en bovendien
ook nog een heel erg slank.
Asperges doe ik wel vaker in de runderbouillon tijdens het aspergeseizoen.
Maar deze keer heb ik nog andere frisse lentegroenten gebruikt zoals;
bospeentjes, doperwtjes, lente ui, en natuurlijk (bleek)selderij en niet te
vergeten een flinke hoeveelheid asperges. Neem gewoon de goedkopere
kromme of stukken want dat maakt voor in de soep toch niets uit. Ik let er
wel altijd op dat hoe dikker de asperges zijn hoe dunner ik ze ik stukjes snij.
Dus dunne asperges in stukjes van ongeveer 1 cm en de dikke in dunne
plakjes.
Ik trek mijn bouillon altijd van een flinke runderschenkel maar heb je daar
de tijd niet voor neem dan een pot bouillon met vlees erin. Maak je de
bouillon van alleen tabletten doe er dan soepballetjes in.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderbouillon met lentegroenten te bereiden
- Zet de schenkel op met ongeveer 2 liter water, de foelie, tijm en peperkorrels.
- Laat dit ongeveer 3 tot 4 uur zachtjes trekken en voeg dan de bouillontabletten toe.
- Schil intussen de asperges en maak bouillon van de schillen. Breng de schillen met voldoende water aan de kook, laat ze 5 minuutjes koken en draai het vuur uit. Laat de schillen in het kooknat staan totdat je het vocht bij de soep doet.
- Haal de schenkel uit de bouillon, laat het afkoelen en snij daarna het vlees in kleine stukjes.
- Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes, snij de bleekselderij in stukjes, snij de bladselderij fijn en snij de lente ui in dunne ringetjes.
- Voeg eerst de asperges, wortel en bleekselderij toe en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes meekoken.
- Doe dan de bladselderij, lente ui en de (diepvries) erwtjes erbij en laat dit nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes meekoken. Controleer of de groenten de gewenste gaarheid hebben.
- Voeg als laatste de stukjes vlees weer toe aan het geheel en maak indien nodig de soep nog op smaak met vloeibare maggi (of andere smaakverfijner).
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Kook de aspergeschillen met water tot een bouillon die je toevoegt voor nóg meer smaak.