KookJij

"Zondagse" soep met asperges

Dit is zo`n recept dat van moeder op dochter overgaat en waar je niets aan moet veranderen omdat het gewoon goed is. Deze soep kregen we vroeger thuis altijd op zondag. Door het jaar heen "naturel" en in het aspergeseizoen met asperges er in. De basis is een heerlijk getrokken runderbouillon, dus dit is een heldere aspergesoep. Een heerlijke afwisseling op een gebonden aspergesoep. Het klinkt heel simpel maar het is wel heel erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe "Zondagse" soep met asperges te bereiden

  1. Maak van 2 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de foelie een mooie getrokken runderbouillon, door op een klein pitje de bouillon tenminste 3 uur te laten trekken.
  2. De asperges wassen en schillen. 
  3. Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
  4. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 min.
  5. Giet de afgekoelde schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op. 
  6. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
  7. Voeg het nat van de schillen aan de bouillon toe en voeg de aspergestukjes toe, breng het geheel aan de kook
  8. Doe de fijngesneden selderij erbij.
  9. Laat het geheel nog +/- 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de asperges de gewenste gaarheid hebben.
  10. Voeg het fijngesneden vlees toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst