KookJij

Aspergesoep met gerookte makreel (glutenvrij)

Aspergesoep is in de aspergetijd bij ons veruit favoriet. Behalve dat ik de "ouderwetse" soepen maak, wissel ik ook graag af met combinaties van smaken en ingrediënten die niet zo voor de hand liggen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesoep met gerookte makreel (glutenvrij) te bereiden

  1. Schil de asperges en snij ze in stukjes. Maak bouillon van de schillen (doe de schillen in een pan, giet er kokend water op en laat ze 5 minuutjes koken, zet de pan van het vuur en laat ze nog een kwartiertje "trekken"). Schep de schillen eruit en kook in hetzelfde vocht de aspergestukjes. Kook ze op dezelfde manier als de schillen.
  2. Smelt in een andere (grote soeppan) de boter en fruit hierin de gesneden ui. Voeg eerst de kerrie toe en bak deze even mee, voeg daarna de geschilde en in stukken gesneden aardappels toe. Roer het geheel goed om, laat het even sudderen en voeg het aspergenat toe. Vul aan met een hoeveelheid bouillon zoveel als je soep wilt hebben.
  3. Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes koken (tot de aardappels goed zacht zijn) en pureer het geheel tot een gladde soep.
  4. Voeg dan de gekookte aspergestukjes en de room toe en roer alles door elkaar.
  5. Schep de soep in borden (of koppen) en garneer met enkele achtergehouden aspergekopjes en een paar stukken makreel (filet), strooi er een beetje geknipte bieslook of fijngesneden lenteui overheen.
  6. Als je een pan soep voor meerdere dagen hebt kun je ook de stukken makreel en de bieslook aan de soep toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst