Recept
« Terug naar recepten
Romige kerrie aspergesoep met gerookte kip
PT30M
Romige kerrie aspergesoep met gerookte kip
Ik
heb de kerrie Madras van Jonnie Boer gebruikt maar je kunt natuurlijk ook
een andere kerrie gebruiken. Gebruik echter wel een milde soort of niet
teveel. De kerrie mag niet overheersen want anders proef je de asperges
niet meer.
Wil je de soep vegetarisch maken, voeg dan geen kip toe en gebruik
groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige kerrie aspergesoep met gerookte kip te bereiden
- Schil de asperges, snij de kontjes eraf, snij ze in stukjes van ongeveer 1-2 cm en zet ze in een kom koud water opzij.
- Kook de schillen met water en een beetje zou zo'n 10 tot 15 minuten, giet het vocht eraf door een kaasdoek of schone theedoek en zet dit ook opzij tot je het nodig hebt. Bereiding:
- Smelt de boter in een soeppan tot ze bruist, fruit hierin de gesnipperde sjalotten en bak de kerrie hierin mee (1 minuut) Voeg de bloem toe en bak deze ook nog 1-2 minuten mee. (Roux)
- Voeg beetje bij beetje het warme kooknat van de schillen en warme bouillon toe en blijf ondertussen steeds goed roeren (met een garde) zodat er geen klontjes ontstaan.
- Breng dit aan de kook en bak ondertussen de aspergestukjes met een kontje boter in een wok of hapjespan (5 minuten) en doe ze dan in de soeppan bij de rest.
- Laat dit geheel nog 15 minuten zachtjes koken totdat de asperges goed (gaar) zij.
- Voeg dan de wijn, kookroom en in blokjes gesneden kipfilet toe.
- Garneer met peterselie.