Recept
« Terug naar recepten
Romige kerriesaus met garnaaltjes voor bij asperges en schol
PT30M
Romige kerriesaus met garnaaltjes voor bij asperges en schol
Ik vind het telkens weer een uitdaging
om weer nieuwe recepten met asperges te bedenken en te maken. Dit is het resultaat.
TIP: In plaats van schol kun je ook andere vis nemen zoals bijvoorbeeld
kabeljauw of zeebaars.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige kerriesaus met garnaaltjes voor bij asperges en schol te bereiden
- Schil de asperges en kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het kooknat nagaren.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verhit bakboter in een koekenpan en bestrooi de schol met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze om en om. Leg ze in een ovenschaal en maak intussen de saus.
- Smelt de boter in de pan van de vis, bak de kerrie hierin en strooi de bloem erbij. Roer het goed door en voeg al roerend het kooknat, de wijn en de kookroom toe. Blijf ondertussen goed roeren.
- Maak op smaak met peper en zout en doe er op het laatst de garnaaltjes doorheen.
- Doe de vis en asperges op de borden, schep de saus eroverheen en garneer met een beetje peterselie.