Recept
« Terug naar recepten
Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen
PT60M
Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen
Dit is zo'n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht met rijst, pasta en zelfs met (eigengemaakte) frieten is het heerlijk.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je ook heel goed de rest invriezen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen te bereiden
- Smelt de boter, bak de sjalot glazig en voeg de bloem onder goed roeren toe. (Roux)
- Laat de roux garen en voeg het kookvocht toe, goed blijven roeren zodat er een mooie gladde saus ontstaat.
- Voeg de room en de wijn (citroensap) en de nootmuskaat toe.
- Bak de oesterzwammen en voeg peper en zout toe.
- Voeg de oesterzwammen, aspergestukjes en de garnalen toe.
- Je kunt in plaats van garnalen ook hamblokjes of stukjes kip gebruiken.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit recept van mij heeft in de nieuwsbrief Pasen 2014 van Oesterzwammen gestaan.
Wilmie Willemse zegt: