Gebruik 250 ml aspergebouillon voor een saus voor 4 personen.
5 geschilde, gekookte asperges in flinterdunne plakjes
2 el roomboter
5 el room ( kookroom)
3 tl bloem
1 gesnipperde sjalot
dille of peterselie als garnering.
Recept
« Terug naar recepten
Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.
PT60M
Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.
De schillen en de kontjes en het kookvocht van de asperge gebruiken we
vaak als basis voor aspergesoep. Maar.... dat je er ook deze heerlijke
aspergesaus van kunt maken bewijst dit eenvoudige recept.
Nooit..... meer schillen zomaar naar de kliko verbannen.De bouillon niet
meteen nodig?
In de diepvries ermee.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus. te bereiden
- Wil je asperge eten kook dan circa 5 asperge extra voor deze heerlijke saus.
- Schil de asperges, snij ongeveer 1 cm van de onderkant af. Kook de asperges met de kontjes en de schillen zoals je het gewend bent. Haal de asperges, de schillen en de uiteinden van de asperges uit de pan en gebruik de asperges zoals bedoeld was.
- NU DE BOUILLON....
- Zet het vuur laag en laat de bouillon met de deksel op de pan tenminste 30 minuten staan. Langer mag natuurlijk ook, dan wordt de smaak nog intenser.
- Haal de deksel er vervolgens vanaf en zet het vuur (middel)hoog. Voeg het bouillonblokje( kip of groente, of kruiden) toe en laat de bouillon inkoken tot je ongeveer tweederde van de oorspronkelijke hoeveelheid vocht over hebt.
- Voeg wat (zout ) en peper naar smaak toe en laat de bouillon afkoelen. Nu is de aspergebouillon klaar en heb je een perfecte basis voor heerlijke sauzen of soepen. Tip: wil je de bouillon niet meteen gebruiken? Invriezen is geen probleem!
- NU DE SAUS ( ASPERGESAUS)
- Verhit een klontje boter en fruit hierin een sjalot. Bestrooi met een paar theelepels bloem.
- Laat de bloem op een lage stand al roerend kort garen en blus met een scheut droge witte wijn.
- Giet 250 ml aspergebouillon erbij en kook al roerend op een lage stand tot de saus iets dikker wordt.
- Breng op smaak met een beetje ( zout )en peper naar smaak. Snijd de extra paar gekookte asperges in flinterdunne plakjes en roer deze met een paar eetlepels room door de saus om de saus te verrijken.
- Bestrooi met een paar takjes gehakte dille of peterselie.