KookJij

Asperges met gerookte zalm en rivierkreeftjes

Rivierkreeftjes zijn wat steviger en hebben wat meer smaak dan garnalen vinden wij. De gerookte zalmrug smaakt - volgens ons - oveel beter dan de plakjes gerookte zalm uit een pakje. Natuurlijk kun je ook gewoon plakjes gerookte zalm gebruiken. De saus die ik erbij gemaakt heb is een basissaus die ik vaak maak.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met gerookte zalm en rivierkreeftjes te bereiden

  1. Asperges schillen met een dunschiller en koken in water met een schepje suiker. . Als
    ze gaar zijn goed uit laten lekken. Leg ze op een warme schaal met 10 gram gesmolten boter.
  2. Smelt de rest van de boter in de kleine pan.Bak hierin het sjalotje of de ui glazig. Voeg de wijn toe. Laat de wijn inkoken tot
    er nog plm. 1 eetlepel over is . Dan de 200 ml slagroom toevoegen. Weer aan de kook brengen en inkoken tot plm. de helft. Op smaak maken met peper en zout en wat druppeltjes tabasco.
  3. Doe het grootste deel van de rivierkreeftjes en de kappertjes door de saus. (Paar achterhouden voor garnering).
  4. Snij wat plakken van zalmrugfilet.
  5. Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus over de asperges.
  6. Garneer met de zalmrugfilet en de rest van de rivierkeeftjes

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met nieuwe (kriel) aardappeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst