Recept
« Terug naar recepten
Asperges met gerookte zalm en rivierkreeftjes
PT20M
Asperges met gerookte zalm en rivierkreeftjes
Rivierkreeftjes zijn wat steviger en hebben wat meer
smaak dan garnalen vinden wij. De gerookte zalmrug smaakt - volgens ons - oveel beter dan de plakjes
gerookte zalm uit een pakje. Natuurlijk kun je ook gewoon plakjes gerookte zalm gebruiken. De saus die ik erbij gemaakt heb is een basissaus die ik vaak maak.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met gerookte zalm en rivierkreeftjes te bereiden
- Asperges schillen met een dunschiller en koken in water met een schepje suiker. . Als
ze gaar zijn goed uit laten lekken. Leg ze op een warme schaal met 10 gram gesmolten boter. - Smelt de rest van de boter in de kleine pan.Bak hierin het sjalotje of de ui glazig. Voeg de wijn toe. Laat de wijn inkoken tot
er nog plm. 1 eetlepel over is . Dan de 200 ml slagroom toevoegen. Weer aan de kook brengen en inkoken tot plm. de helft. Op smaak maken met peper en zout en wat druppeltjes tabasco. - Doe het grootste deel van de rivierkreeftjes en de kappertjes door de saus. (Paar achterhouden voor garnering).
- Snij wat plakken van zalmrugfilet.
- Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus over de asperges.
- Garneer met de zalmrugfilet en de rest van de rivierkeeftjes
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met nieuwe (kriel) aardappeltjes.