KookJij

Aspergebroodjes van bladerdeeg

Toen ik mijn Aspergekroketten en bitterballen maakte kwam ik ook op het idee om met de ragoutvulling (salpicon) enkele aspergebroodjes te maken. Ik had nog wat bladerdeeg in de vriezer en als je de vulling eenmaal klaar hebt is het in no-time gemaakt. De hoeveelheden die ik hier neerzet halveer ik dus ten opzichte van de kroketten want anders heb zoveel aspergebroodjes dat je de hele buurt ervan kunt voorzien. Wil je toch een grotere hoeveelheid maken dan is het goed om te weten dat je ze ook prima in kunt vriezen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergebroodjes van bladerdeeg te bereiden

  1. Kook de aspergeschillen 15 minuten in de kippenbouillon. Kook vervolgens de in kleine stukjes gesneden asperges gaar in de gezeefde bouillon (schillen eruit).
  2. Haal de asperges eruit en voeg de witte wijn en de room toe aan de bouillon en laat het geheel opnieuw koken. Voeg nootmuskaat, peterselie, peper en zout toe aan bouillon, en doe ook de aspergestukjes er weer terug in..
  3. Breng het mengsel aan de kook en zet het even opzij om eerst een blanke roux te maken (in een andere pan). Als je in het bezit bent van instant blanke roux (Horeca) dan kun je deze hier toevoegen tot de gewenste dikte Als je zelf de roux maakt: Smelt de boter en voeg langzaamaan de bloem toe, goed roeren en garen en als de roux naar koekjes begint te ruiken is
  4. deze klaar. Voeg beetje bij beetje het room/bouillonmengsel toe aan de roux terwijl je goed blijft roeren. en laat het geheel eventjes zachtjes doorkoken. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Stort de ragout in een platte ovenschaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen en een paar uur opstijven in de koelkast (liefst een nacht).Of zet de schaal enkele uurtjes in de vriezer zodat het goed opstijft, maar niet bevriest.
  6. Ontdooi het bladerdeeg, leg bakpapier op de bakplaat en leg de plakjes bladerdeeg erop.
  7. Verdeel op 1 helft ervan een schep van het ragoutmengsel, smeer met een kwastje een beetje geklopt ei over de randen, vouw de plakjes bladerdeeg dicht en druk ze aan de zijkant vast met een vork.
  8. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ook met ei en maak er met een scherp mes enkele sneetjes in.
  9. Bak de broodjes ongeveer 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. (Let op! De baktijd is slechts een indicatie want alle ovens kunnen nogal verschillen van elkaar).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst