Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zeewolffilet met witte wijnsaus
PT20M
Gebakken zeewolffilet met witte wijnsaus
Zeewolf is een heerlijke stevige vis. Dit keer hadden we 2 heerlijke filets. Verrukkelijk met mijn favoriete witte wijnsaus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zeewolffilet met witte wijnsaus te bereiden
- Maak eerst de saus:
Smelt de boter (niet bruin laten worden). Bak hierin onder voortdurend
roeren de ui glazig. Voeg de wijn toe en laat deze op hoog vuur inkoken tot
je nog net een klein beetje vocht overhoudt. - Voeg de room toe. Kook de room in tot deze dikker wordt. Maak op smaak met peper en zout.
- VIS; Smeer de filets in met peper, zout en bloem.
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak de vis aan beide zijden in plm. 6 - 8 minuten goudbruin.
- Serveer de vis met de wijnsaus.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met zuurkool.