KookJij

Pittige champignonsoep met kip en sherry (Londonderrysoep)

Champignonsoep met zelfgetrokken bouillon met stukjes kip een klein beetje gebonden. Heerlijke soep vooraf aan een dineetje, maar ook lekker bij de lunch.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige champignonsoep met kip en sherry (Londonderrysoep) te bereiden

  1. Trek een lekkere kippenbouillon van de kippenpoten, water en bouillonblokjes. Laat de kip afkoelen in de bouillon.
  2. Zeef de bouillon en snij het kippenvlees in stukjes.
  3. Pel en snipper de ui . Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Zet de overige ingrediënten klaar.

  4. Verhit de boter in een flinke pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons en kerriepoeder toe en bak deze 2 minuten mee. Roer sambal en bloem erdoor en laat alles 1 minuut pruttelen. Roer 1/3 van de bouillon erdoor en laat dit onder goed roeren aan de kook komen. Voeg dan langzaam de rest van de bouillon erbij en de stukjes kippenvles.
  5. Voeg de room toe en laat alles 5 minuten koken. Dan de sherry erbij en de fijngeknipte peterselie. Goed roeren en proeven!! Eventueel nog wat peper en zout toevoegen, maar bij mij was de soep precies goed.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze soep heb ik al heel vaak gemaakt en iedere keer wordt weer het recept gevraagd. Echt een topper. Je kunt de soep natuurlijk ook maken met van die potten kippenbouillon met stukjes kip erin.
Ik prefereer mijn eigengemaakte bouillon met stukjes kip.
Het oorspronkeijke recept van deze soep vond ik in een boekje van de Zuivelkeuken. Inmiddels is het recept al zoveel aangepast dat ik het rustig mijn eigen recept kan noemen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst