KookJij

Schnitzels met champignon-citroensaus

Ongepaneerde schnitzels in een verrukkelijke champignons-citroen-saus. Het zachte citroensap geeft aan het vlees een bijzonder fijn aroma. Je kunt dit gerecht maken met kalfsschnitzel, varkens- of kipschnitzel-
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Stond ooit in een Duits tijdschrift
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzels met champignon-citroensaus te bereiden

  1. De schnitzels met een deegrol of zware pan nog een keer extra plat drukken.
  2. Champignons schoonmaken en in hele dunne plakjes snijden en met citroensap vermengen. 10 minuten laten intrekken.
  3. Schnitzels door de bloem halen en een beetje afkloppen.
  4. Boter verhitten en hierin de schnitzels aan beide zijden op een middelgrote warmtebron bruin bakken. Bestrooien met zout en peper.
  5. Schitzels uit de pan halen en warm houden in aluminiumfolie.
  6. De champignons in het braadvet plm. 5 minuten bakken onder voortdurend roeren.
  7. Slagroom en maizena door elkaar roeren en over de champignons gieten. Roerend aan de kook brengen. Champignonsaus proeven en op smaak maken met zout en peper.
  8. Champignonsaus half over de schnitzels gieten en schaal garneren met plakjes citroen en peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met aardappelkroketjes en groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst