Recept
« Terug naar recepten
Schnitzels met champignon-citroensaus
PT15M
Schnitzels met champignon-citroensaus
Ongepaneerde schnitzels in een verrukkelijke champignons-citroen-saus. Het zachte citroensap geeft aan het vlees een bijzonder fijn aroma. Je kunt
dit gerecht maken met kalfsschnitzel, varkens- of kipschnitzel-
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Stond ooit in een Duits tijdschrift
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzels met champignon-citroensaus te bereiden
- De schnitzels met een deegrol of zware pan nog een keer extra plat drukken.
- Champignons schoonmaken en in hele dunne plakjes snijden en met citroensap vermengen. 10 minuten laten intrekken.
- Schnitzels door de bloem halen en een beetje afkloppen.
- Boter verhitten en hierin de schnitzels aan beide zijden op een middelgrote warmtebron bruin bakken. Bestrooien met zout en peper.
- Schitzels uit de pan halen en warm houden in aluminiumfolie.
- De champignons in het braadvet plm. 5 minuten bakken onder voortdurend roeren.
- Slagroom en maizena door elkaar roeren en over de champignons gieten. Roerend aan de kook brengen. Champignonsaus proeven en op smaak maken met zout en peper.
- Champignonsaus half over de schnitzels gieten en schaal garneren met plakjes citroen en peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met aardappelkroketjes en groene salade.