Recept
« Terug naar recepten
Scholfilet á la Milanese
PT10M
Scholfilet á la Milanese
Ooit aten we deze scholfilet in een restaurant in Vorarlberg in Oostenrijk. Thuis nagemaakt en als we nu thuis scholfilet eten wil mijn man niets anders dan deze scholfilet die gebakken wordt in een jasje van ei. Gemakkelijk te maken en erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scholfilet á la Milanese te bereiden
- Besprenkel de vis met citroensap.
- Voeg de peper en het zout toe aan het bloem.
- Klop het ei los.
- Verhit de boter in de koekenpan.
- Haal de vis eerst door het bloem. Er moet een dunne laag op komen. Eventueel te veel bloem eraf schudden. Haal de vis daarna door het los geklopte ei.
- Bak de vis aan beide zijden goudbruin in boter. Plm. 3 minuten aan iedere kant.
- Garneer de vis met wat takjes peterselie of bieslook.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met remouladesaus en gebakken aardappelen en sla.