Recept
« Terug naar recepten
Groninger mosterdsoep met een geheime tip!
PT30M
Groninger mosterdsoep met een geheime tip!
Wat eet je als je een weekendje in Groningen bent? Groninger
mosterdsoep natuurlijk! Zo heb ik daar eens een keer zo een heerlijk
mosterdsoepje gehad zoals ik het nog niet eerder had gegeten. Ik vroeg
aan de serveerster wat deze soep zoveel lekkerder maakte maar daarop
kreeg ik geen bevredigend antwoord. Ze deed er een beetje geheimzinnig
over. Geheim van de kok. Daar kon ik het mee doen.
Aan het einde van de avond toen we de rekening hadden betaald en op het
punt stonden om het pand te verlaten en het dus tijd was om gedag te
zeggen kreeg ik van haar een vette knipoog en zei ze; vergeet de wijn
niet. . . . . Ik keek naar mijn wijnglas wat toch echt tot op de laatste druppel
leeg was, toen ze eraan toevoegde. . . . . in de soep.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groninger mosterdsoep met een geheime tip! te bereiden
- Smelt de boter in een grote soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui.
- Voeg de bloem toe en roer dit goed door. Laat dit ongeveer 4 minuutjes garen.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer ondertussen met een garde alles goed door elkaar.
- Doe de mosterd erbij en laat dit op een klein pitje zachtjes doorkoken (5 minuten) zodat het geheel kan indikken).
- Voeg vervolgens eerst de room en daarna de wijn toe en blijf goed doorroeren.
- Bak intussen de spekjes krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenrol.
- Snij de lente ui in fijne ringetjes.
- Doe vlak voor het opdienen de spekjes en de lente ui in de soep. Je kunt het ook serveren zoals op de foto (met een beetje lente ui en spekjes in het midden van het bord)