Recept
« Terug naar recepten
Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
PT20M
Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Een struik paksoi in de koelkast en meer trek in een stamppot dan in een
wokschotel. Zo is deze stamppot ontstaan. Met dit herfstige weer gaat een
stamppot er zeker wel in. En omdat ik paksoi toch enigszins met Aziatische
recepten in verband breng heb ik er hier een Aziatisch tintje aan gegeven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje te bereiden
- Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
- Verhit olie in een wok en doe hier de gesneden stelen van de paksoi in.
- Voeg kerrie madras, peper en zout toe en wok dit geheel een paar minuutjes.
- Voeg dan het gesneden blad en de lente uitjes toe en wok dit nog even een paar minuutjes.
- Maak puree van de aardappelen met melk en peper/zout.
- Meng de groenten uit de wok door de puree en voeg de fijngesneden koriander, uitgebakken spekjes en sambal toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met een gemarineerde speklap, kippendij of gewoon met een gehaktbal.