KookJij

Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje

Een struik paksoi in de koelkast en meer trek in een stamppot dan in een wokschotel. Zo is deze stamppot ontstaan. Met dit herfstige weer gaat een stamppot er zeker wel in. En omdat ik paksoi toch enigszins met Aziatische recepten in verband breng heb ik er hier een Aziatisch tintje aan gegeven.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje te bereiden

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Verhit olie in een wok en doe hier de gesneden stelen van de paksoi in.
  3. Voeg kerrie madras, peper en zout toe en wok dit geheel een paar minuutjes.
  4. Voeg dan het gesneden blad en de lente uitjes toe en wok dit nog even een paar minuutjes.
  5. Maak puree van de aardappelen met melk en peper/zout.
  6. Meng de groenten uit de wok door de puree en voeg de fijngesneden koriander, uitgebakken spekjes en sambal toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met een gemarineerde speklap, kippendij of gewoon met een gehaktbal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Els, leuk om te horen dat het heerlijk was en voor herhaling vatbaar is. Bedankt dat je even de moeite nam om het me te laten weten. Ik heb deze zelf onlangs ook weer gemaakt maar dan met Chinese kool en dat was ook een succes.
Groetjes van Wilmie.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Het was heerlijk met de aziatische kruiden voor herhaling vatbaar. Gr.Els
Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Els, leuk dat je mijn stamppotje gaat maken. Lekker met dit weer. Laat maar een keer horen wat je ervan vond. Groetjes van Wilmie
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Wilmie, na een weekje zonder aardappel te eten (heb een week Njam recepten gedaan ook lekker hoor) heb ik nog een struikje paksoi liggen en ga deze gebruiken in jouw recept. Lijkt me wel lekker. Je hoort/leest er nog van. Groetjes Els