Recept
« Terug naar recepten
Goulash uit Bratislava
PT120M
Goulash uit Bratislava
Deze goulash is, in tegenstelling tot de meeste andere goulash recepten
die ik ken, zonder verse paprika (wel paprikapoeder). Dat is fijn voor mensen die niet van paprika
houden maar wel eens graag een keer goulash willen eten.
Ben je wel dol op paprika dan kun je het er natuurlijk gewoon zelf aan
toevoegen.
Peterseliewortel is niet altijd overal even makkelijk verkrijgbaar dus heb ik er meestal wat van in de vriezer zodat ik het altijd binnen handbereik heb.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Tsjechie
Keuken:
Europese
Bron:
Www.ajvar.nl in eigen keuken gemaakt en aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goulash uit Bratislava te bereiden
- Snipper de uien, snij het vlees, de wortel, knolselderij en pastinaak in niet te kleine blokjes.
- Verwarm olie met boter in een stoofpan en fruit hierin de gesnipperde uien.
- Zet het vuur hoog en doe het vlees in de pan en bak het rondom bruin en voeg de suiker toe, schep het goed om en haal de pan van het vuur.
- Voeg de paprikapoeder toe en blus het af met de wijn en de azijn.
- Zet het terug op het vuur en doe er de gesneden groenten en zoveel bouillon dat het voor ¾ onder staat.
- Breng het aan de kook, doe het laurierblad, de pimentbollen en de geraspte citroenschil erbij en laat het rustig sudderen tot het vlees zacht begint te worden. Als het te droog dreigt te worden mag er wat extra bouillon (of water) bij.
- Na een uurtje sudderen meng je de bloem met de room en de mosterd, meng dit door de goulash. Breng het geheel weer aan de kook en laat het verder garen tot het vlees zacht genoeg is. Let erop dat het niet te droog wordt, voeg eventueel nog wat bouillon (water) toe.
- Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Deze goulash wordt gewoonlijk geserveerd met knoedels, maar met een ander aardappelgerecht, pasta of gewoon met brood is het ook lekker.