KookJij

Reebout met rode wijn cranberrysaus (eenvoudig recept)

Ik verbaas me soms over recepten waarin een hoeveelheid kruiden van heb-ik-jou-daar gebruikt (moeten) worden om een reebout te bereiden. Ik vind persoonlijk dat dit vlees juist zo weinig mogelijk kruiden nodig heeft omdat de smaak van zichzelf dan beter tot zijn recht komt. Ik vond dit eenvoudige recept op een Duitse site en heb het zelf nog een wat aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: daskochrezept.de
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reebout met rode wijn cranberrysaus (eenvoudig recept) te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan (die ook in de oven kan) en smelt hierin de boter.
  3. Bak hierin de spekjes.
  4. Bestrooi het vlees met peper en zout (en eventueel een snufje wildkruiden) en bak het rondom bruin.
  5. Giet de wijn eroverheen en zet het (met het deksel op de pan) in de oven.
  6. Keer de bout regelmatig om en braad deze in ongeveer een uur gaar (of korter als je het liever rosé wilt hebben).
  7. Haal het vlees uit de pan en doe er aluminiumfolie omheen.
  8. Maak de saus; voeg indien nodig nog een beetje wijn toe. Doe de mosterd en cranberryjam/saus erbij en roer het goed door.
  9. Voeg als laatste de room toe en serveer de saus over het gesneden vlees.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Wij aten er aardappeltjes uit de oven, rode kool, witlofsalade en appelmoes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst