KookJij

Reebout in rode wijnsaus

Dit gerecht hebben wij gegeten met kerstmis 2017 en ik bewaar het hier omdat het een groot succes was zodat ik het zeker nog wel vaker ga maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reebout in rode wijnsaus te bereiden

  1. Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad hierin het vlees rondom bruin.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  3. Als het vlees goed dichtgeschroeid is voeg dan de warme fond, wijn, azijn en de jam toe.
  4. Daarna de sjalotten, laurier, tijm, piment en kruidnagel. Zorg dat de kruiden goed in het vocht terecht komen zodat ze hun smaak goed af kunnen geven.
  5. Laat het vlees ongeveer 1 uur op een klein pitje sudderen en keer het af en toe om.
  6. Haal het vlees uit de pan en laat de saus nog een beetje indikken.
  7. Je kunt de sjalotten eventueel met een staafmixer fijnmaken, haal dan wel eerst de kruidentakjes eruit.
  8. Voeg wat botervlokken of ander bindmiddel toe om de saus op gewenste dikte te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst