Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot alles in 1 pan
PT120M
Stoofpot alles in 1 pan
Voor deze stoofpot heb je maar 1 pan en 1 pitje nodig. Een prettige
bijkomstigheid is ook nog eens dat alle smaken goed door elkaar kunnen
trekken en je uiteindelijk een pan boordevol heerlijke smaken op tafel kunt
zetten. Je kunt dit gerecht ook heel goed een paar uur later opwarmen voor
iemand die nog na moet eten of als je over hebt voor de volgende dag.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot alles in 1 pan te bereiden
- Smelt de boter in een stoofpan en doe er de olie bij.
- Bak hierin de spekreepjes en het vlees, voeg peper en zout toe.
- Voeg de sjalotten, kruidnagels, laurier, piment en karwijzaad toe.
- Schep alles goed doorelkaar en laat het ongeveer 10 minuutjes stoven.
- Voeg dan de wortel en de prei toe en schep alles weer goed doorelkaar.
- Giet het bier en de bouillon erbij zodat alles goed onder het vocht staat. Laat dit ongeveer 1 ½ uur zachtjes stoven. Controleer regelmatig en voeg indien nodig meer bouillon of water toe.
- Voeg na 1 ½ uur stoven de aardappelen en champignons toe en stoof dit geheel totdat de aardappelen bijna gaar zijn (15 tot 20 minuten)
- Smeer de mosterd op de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdzijde in de stoofpot. De ontbijtkoek met de mosterd worden opgenomen door het vocht van de stoof en er ontstaat een mooie binding. Roer het geheel even goed door.