KookJij

Nostalgisch kippetje

Dit kippetje sprong in het oog op de menukaart van boscafé/berghut "t Hijgend Hert" in Vijlen. toen we daar na een wandeling aan den dis aanschoven. Een uitdaging dus om met de ingrediënten die op de menukaart genoemd werden, een poging te doen om het zelf net zo lekker te maken. En natuurlijk is mijn versie niet exact hetzelfde. Maar belangrijkste is dat dit een uiterst smaakvol gerecht is geworden dat met weemoed terug doet denken aan een bruin café in Zuid Limburg waar de open haard brand en waar het goed toeven is.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nostalgisch kippetje te bereiden

  1. Bak de spekreepjes en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe.
  2. Maak de bodem van de pan een beetje vrij en leg de kip erin, strooi peper en zout erover en bak ze in 10 minuutjes rondom bruin.
  3. Voeg dan de fijngesneden venkel, wortel, stroop, ontbijtkoek, mosterd, bier en bouillon toe, schep alles door elkaar en laat het geheel +/- 45 minuten zachtjes stoven.
  4. Doe dan de champignons erbij en laat het geheel nog een kwartiertje sudderen. Indien nodig bind je de saus nog een beetje.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer en brood, frieten of een ander aardappelgerecht bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst