Recept
« Terug naar recepten
Wild-goulashsoep
PT180M
Wild-goulashsoep
Deze soep zag ik laatst op de kaart staan bij een restaurant hier in de buurt.
Ik dacht toen bij mezelf; die moet ik onthouden.
Toen ik mijn kerstdiner (2021) aan het plannen was en me af zat te vragen
welke soep ik zou maken, schoot me dit weer te binnen. Met kerst eten we
graag wild en ik maak vaak wildsoep met (bos)paddenstoelen, ook altijd
lekker maar toch ging ik deze keer voor de wild-goulashsoep en het was
dan ook een schot in de roos.
Ik heb 1 kilo gemengd wildgoulashvlees gebruikt en het resultaat was mijn
grote soeppan helemaal vol met deze heerlijke soep. Natuurlijk kun je ook
alles halveren of je doet een paar porties in de vriezer.
Je kunt deze soep ook maken met gewone runderpoulet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wild-goulashsoep te bereiden
- Verwarm in een grote soeppan een beetje olie en bak hierin de spekjes.
- Snijd het vlees indien nodig in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de gebakken spekjes.
- Voeg beiden soorten paprikapoeder, karwijzaad, marjolein, laurier en pezo toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe nu de ui en knoflook erbij en fruit tot ze glazig zijn.
- Voeg nu de fijngesneden paprika en aardappelblokjes toe en schep weer alles goed door elkaar.
- Doe dan de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij en roer het geheel goed door en stoof het een paar minuten mee.
- Voeg dan de azijn en de bouillon of fond toe.
- Laat alles op een klein pitje 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Check na 2 uur of het vlees zacht is en of de soep goed op smaak is.
- Voeg eventueel wat zout en peper toe. Is het vlees nog niet zacht genoeg? Laat de soep dan nog wat langer pruttelen.