Recept
« Terug naar recepten
Pittige Oostenrijkse Goulashsoep
PT180M
Pittige Oostenrijkse Goulashsoep
Ik had deze goulashsoep ook Huttensoep kunnen noemen want in
Oostenrijkse berghutten is deze soep een topper en is niet alleen erg
populair onder de wintersporters maar ook bij zomerse wandelaars staat
deze soep hoog aangeschreven. Je hoeft dus vanaf nu niet meer speciaal
naar een Oostenrijkse berghut om van deze soep te genieten maar je kunt
hem nu voortaan ook makkelijk thuis zelf maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Enkele internetsites zoals: Indebergen/Snowplaza/skiinformatie in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Oostenrijkse Goulashsoep te bereiden
- Snijd de riblappen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Zet een grote pan op middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg 1 el olie toe. Kruid het vlees met zout en peper. Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, bak je het vlees in porties goudbruin (niet garen). Het goudbruine korstje en de aanbaksels zorgen voor extra smaak. Schep ze uit de pan en zet het vlees apart.
- Bak in dezelfde pan de spekjes tot ze knapperig beginnen te worden. Voeg nu de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe. Bak tot de groenten glazig zijn.
- Voeg nu de kruiden en tomatenpuree toe. Roer het geheel goed door en bak 1 à 2 minuten mee. Doe nu het vlees terug in de pan, en doe de tomatenblokjes, azijn, laurierblaadjes, bouillonblokjes en het water erbij.
- Zet de pan terug op de kleinste pit en draai het vuur laag. Laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Check na 2 uur of het vlees zacht is en of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Is het vlees nog niet zacht genoeg? Laat de soep dan nog een uurtje pruttelen. Is dat wel het geval? Voeg dan de aardappelblokjes toe en kook deze nog een half
- uurtje mee of tot ze gaar zijn.
- Snipper wat peterselie fijn en strooi deze over de soep.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Goulashsoep is een gerecht met geschiedenis. Oorspronkelijk komt het uit Hongarije, maar nadat het land in de 14e eeuw in handen kwam van de Oostenrijkers, is het ook daar terecht gekomen. Er zijn veel variaties op de traditionele Goulashsoep. Vooral de kruiden zorgen voor de karakteristieke smaak. Laat nooit de karwij (kummel) weg want dit is essentieel voor de echte goulashsmaak.