KookJij

Hachee uit Rijnland met uien en donker bier

Deze heerlijke hachee is anders van smaak door het bier en de extra uien. Perfect voor de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hachee uit Rijnland met uien en donker bier te bereiden

  1. Maak het vlees droog met keukenpapier.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper deze grof.
  3. Verhit de olie met de boter in de Braadpan. Bak het vlees steeds in gedeelten bruin. Strooi er wat zout en peper over.
    Zet het gebraden vlees apart tot al het vlees gebakken is.
  4. Bak in het overgebleven bakvet de uien in gedeelten lekker goudbruin. Bak de knoflook mee.
  5. Verwarm ondertussen het bier.
  6. Doe het vlees met de uien terug in de braadpan. Schenk het bier bij het vlees. Roer alles goed door. Voeg azijn en laurierblad toe. Breng alles tot aan het kookpunt.
    **** Vanaf hier kun je het vlees ook in de slowcooker doen. Zet de cooker op low en laat het vlees 4,5 ot 5 uur lekker garen.Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles plm. 2 ½ uur zachtjes stoven. Voeg dan de in stukken gesneden ontbijtkoek toe. Roer nog goed door en laat het vlees nog ½ uurtje sudderen. Opletten dat het vlees niet aanbrandt vanwege de ontbijtkoek.
  7. Verwijder het laurierblad.
  8. Proef de saus en maak eventueel nog op smaak met zout en peper.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze hachee was onderdeel van het buffet tijdens ons laatste feestje. Viel goed in de smaak.
Deze hachee smaakt voortreffelijk met rode kool en aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst