Recept
« Terug naar recepten
Vlaams stoofvlees van kip
PT60M
Vlaams stoofvlees van kip
Dit recept is met een knipoog naar het authentieke recept van Vlaams
stoofvlees.
Niet alleen van rundvlees maar ook van kip kun je een heerlijk stoofpotje
maken. Neem bij voorkeur kippendijen want die zijn malser dan kipfilet.
Tegenwoordig zie je vaak dat deze kippendijen ontbeend en wel in de
winkel liggen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaams stoofvlees van kip te bereiden
- Snijd de kip in dobbelsteentjes en het spek in reepjes, pel de uien en snijd fijn.
- Bak de spekreepjes in een verwarmde pan en voeg de ui toe.
- Na een paar minuten voeg je de kip toe, bestrooi het met peper en zout en je laat het geheel nog 10 minuutjes bakken.
- Dan voeg je het bier, bouillonblokje, peterselie, laurierblaadje en de tijm toe. Dit geheel laat je dan 30 minuten pruttelen.
- Na een half uur voeg je de ontbijtkoek toe waar je de mosterd op hebt gesmeerd. Na nog 15 minuten pruttelen is het stoofpotje klaar.
- Mocht het stoofpotje te dun zijn dan kun je het met een maizenapapje een beetje binden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Erg lekker hierbij zijn eigengemaakt frieten en zelfgemaakt appelmoes, maar ook lekker met puree en gestoofde witlof.