Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde wild zwijnswangen
PT150M
Gestoofde wild zwijnswangen
Dit heerlijke gerecht hebben wij gegeten tijdens ons kerstdiner van 2018.
Weer eens heel wat anders en toen ik deze wildzwijnswangetjes toevallig
tegen kwam kon ik er geen nee tegen zeggen. Erg smakelijk en ook erg
makkelijk te bereiden.
Ik vond dit gemakkelijke recept op Internet en het was een groot succes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Egbert Beerta van de Gouden Karper. In eigen keuken gemaakt en een beetje aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde wild zwijnswangen te bereiden
- Verwijder vliesje en vet van de wangetjes met een schep mesje. Bak ze snel bruin in een hete stoofpan met wat olijfolie. Zet het vuur stuk lager.
- Voeg vervolgens de uienringen en plakjes wortel toe, laat het even zachtjes mee bakken.
- Voeg de overige kruiden en specerijen toe en giet dan de rode wijn in de pan. Zet het vuur weer wat hoger en laat de rode wijn een beetje inkoke
- Giet nu de wildbouillon erbij en zet het geheel op het laagste pitje. Laat ongeveer 2 uur heel zachtjes stoven.
- Haal na 2 uur de wild zwijn wangetjes uit de pan en houd apart. Kook het vocht in en monteer daarna met een paar klontjes boter.
- Garneer met wat fijngesneden peterselie.