KookJij

Gestoofde wild zwijnswangen

Dit heerlijke gerecht hebben wij gegeten tijdens ons kerstdiner van 2018. Weer eens heel wat anders en toen ik deze wildzwijnswangetjes toevallig tegen kwam kon ik er geen nee tegen zeggen. Erg smakelijk en ook erg makkelijk te bereiden. Ik vond dit gemakkelijke recept op Internet en het was een groot succes.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Egbert Beerta van de Gouden Karper. In eigen keuken gemaakt en een beetje aangepast
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde wild zwijnswangen te bereiden

  1. Verwijder vliesje en vet van de wangetjes met een schep mesje. Bak ze snel bruin in een hete stoofpan met wat olijfolie. Zet het vuur stuk lager.
  2. Voeg vervolgens de uienringen en plakjes wortel toe, laat het even zachtjes mee bakken.
  3. Voeg de overige kruiden en specerijen toe en giet dan de rode wijn in de pan. Zet het vuur weer wat hoger en laat de rode wijn een beetje inkoke
  4. Giet nu de wildbouillon erbij en zet het geheel op het laagste pitje. Laat ongeveer 2 uur heel zachtjes stoven.
  5. Haal na 2 uur de wild zwijn wangetjes uit de pan en houd apart. Kook het vocht in en monteer daarna met een paar klontjes boter.
  6. Garneer met wat fijngesneden peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst