In plaats van riblappen zijn sukadelappen ook lekker.
Wij hebben dit gegeten met een aardappeltaartje en twee verschillende salades.
Aardappelpuree is er ook lekker bij.
Je kunt het vlees ook stoven in een braadpan. Reken dan op een stooftijd van plm. 3 tot 3 1/2 uur.
Recept
« Terug naar recepten
Provençaals rundvlees met champignons uit de slow-cooker
PT20M
Provençaals rundvlees met champignons uit de slow-cooker
Rundvlees op Franse wijze gekruid en gestoofd met spek, cognac en rode wijn. In de slowcooker wordt het vlees heerlijk zacht en de smaak kan bijna niet beter.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaals rundvlees met champignons uit de slow-cooker te bereiden
- Verwarm de wijn in een steelpan.
- Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het spek lichtbruin.Voeg de uien, knoflook en laurierblaadjes hieraan toe en bak even mee.
- Haal het spek, knoflook en de uien uit de pan en doe dit over in de slow-cooker.
- Meng bloem met peper en zout naar smaak en haal het vlees voor het bakken door de bloem.
- Verhit de overgebleven 2 eetlepels olijfolie in de pan.Bak het rundvlees op een hoge warmtebron in gedeelten om en om bruin. (Het deel van het gebakken vlees kan dan direct bij de spek en uien in de slow-cooker.)
- Blus het laatste deel gebakken vlees af met de cognac. Als de cognac is verdampt voeg je de warme wijn eraan toe. Breng alles even aan de kook en voeg dit dan bij het andere vlees in de slow-cooker.
- Meng de zilveruitjes door het vlees.
- Voeg zoveel water toe dat het vlees nog net niet onder staat.
- Zet de slow-cooker op low en laat het vlees minimaal 6 tot 7 uur garen, langer mag ook.
- Maak de champignons schoon, halveer ze eventueel. Bak de champignons lichtbruin in de boter en voeg ze ongeveer een uur voor de eindtijd toe aan het rundvlees.
- Strooi wat pterselie over het gestoofde vlees.