Lekker met aardappelpuree en bijvoorbeeld sperziebonen.
Van het overgebleven rundvlees heb ik nog een Cottage Pie gemaakt.
Recept
« Terug naar recepten
Ierse rundvleesstoofpot met Guinnes voor slowcooker en braadpan
PT360M
Ierse rundvleesstoofpot met Guinnes voor slowcooker en braadpan
Dit verrukkelijke stoofpotje bestaat uit lekker mals rundvlees met een beetje groenten die een heerlijke smaak geven aan de stoofpot. De Guinness is erg lekker in de stoofpot. Ik hou zelf niet van bier en was bang dat dit een bittere smaak zou geven maar het tegendeel is waar. De alcohol is inmiddels verdwenen in de stoofpot. Ik kwam dit recept tegen op internet.
Heb het een heel klein beetje aangepast. Het was verrukkelijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
360 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
aangepast recept van internet
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse rundvleesstoofpot met Guinnes voor slowcooker en braadpan te bereiden
- Slow cooker : Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en de bloem. Meng het
vlees goed door elkaar. - Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in
gedeelten lichtbruin. Voeg aan het einde van de baktijd de roomboter toe. Dit geeft een wat rijkere smaak.** - Schep het vlees in de slow cooker. Fruit in dezelfde koekenpan de ui en de knoflook glazig. Bak de laurierblaadjes ook even mee, dat geeft een lekkerder smaak. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak plm. 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en bak ook dit nog heel even mee. Blus af met de Guinness en 100 ml runderfond Breng zachtjes aan de kook. Giet de inhoud van de koekenpan over het vlees in de slow cooker. Laat het vlees plm. 6 tot 7 uur stoven op low tot het vlees heerlijk zacht is.
Pan: Vanaf ** het vlees even apart zetten. Verder zie hieronder. - Fruit in het overgebleven bakvet van het vlees de ui, knoflook en laurierblaadjes een paar minuten. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en bak ook even mee. Giet de Guinness en in dit geval 200 ml runderbouillon erbij en breng alles
zachtjes aan de kook. Schep het vlees erbij en roer goed door elkaar. Laat het vlees plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.