Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker
PT120M
Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker
Een heel erg lekker recept uit de Volkskrant van Sylvia Witteman. Heeft wat tijd nodig om te stoven, maar dan heb je ook een verrukkelijk gerecht.
Heerlijk ook uit de slowcooker. Plm. 6 uur op low. Geen omkijken naar
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Volkskrant Sylvia Witteman
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker te bereiden
- Snij het vlees in blokjes van plm. 2 x 2 cm.
- Pel en snipper de uien.Vermeng de bloem met peper en zout, Doe dit samen met het vlees in een plastic zak en schud deze tot het vlees bedekt is met het bloem.
- Verhit de boter in de pan en bak het vlees steeds in kleine porties aan. Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens de uien omscheppend lichtbruin. Doe het vlees erbij met de azijn, tijm, laurier, bouillonblokje, mosterd en de verkruimelde boterhammen.
Giet het bier erbij en laat het vlees in plm. 3 a 3 1/2 uur gaar stove
Op het laatst zonder deksel, zodat de saus wat indikt.
N.B. Zodra het bier bij het vlees is gegoten kun je het vlees in de
slowcooker doen.
Zet de slowcooker op low en laat het geheel in plm. 4,5 of 5 uur gaar
stoven
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk met rodekool, spruitjes, spitskool etc. en gekookte aardappelen of aardappelpuree.