KookJij

Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker

Een heel erg lekker recept uit de Volkskrant van Sylvia Witteman. Heeft wat tijd nodig om te stoven, maar dan heb je ook een verrukkelijk gerecht. Heerlijk ook uit de slowcooker. Plm. 6 uur op low. Geen omkijken naar
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: Volkskrant Sylvia Witteman
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker te bereiden

  1. Snij het vlees in blokjes van plm. 2 x 2 cm.
  2. Pel en snipper de uien.Vermeng de bloem met peper en zout, Doe dit samen met het vlees in een plastic zak en schud deze tot het vlees bedekt is met het bloem.
  3. Verhit de boter in de pan en bak het vlees steeds in kleine porties aan. Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens de uien omscheppend lichtbruin. Doe het vlees erbij met de azijn, tijm, laurier, bouillonblokje, mosterd en de verkruimelde boterhammen.
    Giet het bier erbij en laat het vlees in plm. 3 a 3 1/2 uur gaar stove

  4. Op het laatst zonder deksel, zodat de saus wat indikt.
    N.B. Zodra het bier bij het vlees is gegoten kun je het vlees in de
    slowcooker doen.
    Zet de slowcooker op low en laat het geheel in plm. 4,5 of 5 uur gaar
    stoven

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Heerlijk met rodekool, spruitjes, spitskool etc. en gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst