Recept
« Terug naar recepten
Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
PT40M
Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Toen ik dit recept op Bonapetit las was ik verkocht. Echt eens helemaal
anders. Stroop, azijn en peperkoek zijn
ingrediënten , die ook in het Limburgs Zoervleisj voorkomen en daar zijn we
hier dol op. Bijzonder is, dat er een uitje gestoofd wordt, dat in het gehakt met alle andere ingrediënten wordt vermengd.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders te bereiden
- Stoof 1 gesnipperde ui in een beetje olie of boter (gestoofde ui, smaakt veel lekkerder in gehakt).
- Laat afkoelen.
- Meng het gehakt met de gestoofde uien, gehakte peterselie, snufje nootmuskaat, ei, paneermeel, 1 tl mosterd, peper en zout naar smaak.
- Maak ballen van ongeveer 5 cm.
- Bak de gehaktballen in een klontje roomboter rondom bruin.
- Haal uit de pan en leg op een bord.
- Verhit de pan met boter en bak de ander ui, blus met natuurazijn, voeg stroop, mosterd en 200 ml water toe.
- Doe de ballen erbij, verkruimel de ontbijtkoek erover en laat 20 minuten stoven.
- En nu smullen maar!!!!
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker met rode kool en patatjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ruud Koudys zegt:
Welkom bij KookJij. Deze ballen ga ik binnenkort maken.
Bij ingredienten staat: 2 ........
Waarschijnlijk moet hier de stroop staan. Kun je die aanpassen? Dank.
Fijn dat het pakket goed is aangekomen.
Groet, Ruud
Petra Wiggers zegt:
Groet, Petra
Lidy Berkx zegt: