Recept
« Terug naar recepten
Hachee met champignons
PT180M
Hachee met champignons
Een heerlijke winterse runderstoofpot voor de afwisseling eens een keer met champignons spekjes en uien. Ik heb mijn eigen variant op de traditionele versie gemaakt en met succes.
Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is het nog lekkerder als alle smaken goed zijn ingetrokken. Het is eenvoudig te bereiden maar je moet wel een beetje geduld hebben want het vlees is het lekkerste als het zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt.
Reken op tenminste 3 uur sudderen.
Tip: Een magere variant kun je maken met paarden hacheevlees. Laat dan natuurlijk wel de spekreepjes achterwege.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hachee met champignons te bereiden
- Verwarm de braadboter en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de laurier, kruidnagels, piment, peper en zout toe en verdeel de kruiden goed door het vlees heen.
- Voeg de rode bessenjam en de mosterd toe.
- Bak intussen in een andere pan het spek, ui, champignon mengsel.
- Giet de bouillon en de wijn bij het vlees, als de vloeistof goed heet is voeg je het spek, ui, champignonmengsel toe.
- Laat het geheel zo'n 3 uur op een klein pitje zachtjes sudderen.