KookJij

Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)

Dit recept is een uitkomst als je sukadelapjes wilt maken en tussendoor nog iets anders wilt doen. Het is een kwartiertje werk tot het in de oven staat en dan heb je er de eerste 1½ tot 2 uur geen omkijken meer naar. Ik ging tussendoor lekker wandelen terwijl de oven intussen het werk deed. Toen ik thuiskwam hoefde ik alleen nog maar de aardappels te koken en de rode kool (uit de vriezer) op te warmen en konden we aanschuiven.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven) te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Bestrooi de sukadelappen met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verhit olie met een klont roomboter in een pan en bak het vlees aan beide kanten bruin en leg de sukadelappen in een ovenschaal.
  4. Snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  5. Verhit (indien nodig) opnieuw olie in de pan en bak de champignons bruin. Voeg de ui, laurier en kruidnagel toe en bak kort mee.
  6. Voeg de azijn, wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Smeer op elk plakje ontbijtkoek een lepeltje mosterd en leg het op de saus. Roer het goed door en zodat de saus de ontbijtkoek opneemt en er een mooie gebonden saus ontstaat.
  8. Schenk de saus over het vlees, dek af met deksel (of aluminiumfolie) en gaar het vlees in circa 1,5 tot 2 uur in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst