Recept
« Terug naar recepten
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
PT180M
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Dit recept is een uitkomst als je sukadelapjes wilt maken en tussendoor nog
iets anders wilt doen. Het is een kwartiertje werk tot het in de oven staat en
dan heb je er de eerste 1½ tot 2 uur geen omkijken meer naar. Ik ging
tussendoor lekker wandelen terwijl de oven
intussen het werk deed. Toen ik thuiskwam hoefde ik alleen nog maar de
aardappels te koken en de rode kool (uit de vriezer) op te warmen en
konden we aanschuiven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven) te bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Bestrooi de sukadelappen met peper, zout en nootmuskaat.
- Verhit olie met een klont roomboter in een pan en bak het vlees aan beide kanten bruin en leg de sukadelappen in een ovenschaal.
- Snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verhit (indien nodig) opnieuw olie in de pan en bak de champignons bruin. Voeg de ui, laurier en kruidnagel toe en bak kort mee.
- Voeg de azijn, wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Smeer op elk plakje ontbijtkoek een lepeltje mosterd en leg het op de saus. Roer het goed door en zodat de saus de ontbijtkoek opneemt en er een mooie gebonden saus ontstaat.
- Schenk de saus over het vlees, dek af met deksel (of aluminiumfolie) en gaar het vlees in circa 1,5 tot 2 uur in de oven.