Lekker met rode kool, spruitjes, witlof, gestoofde prei of andere najaars/winter groenten, en een aardappel gerecht zoals, gekookte aardappelen, puree, of gebakken aardappelen.
Drink er natuurlijk hetzelfde Bockbiertje bij.
Recept
« Terug naar recepten
Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
PT180M
Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Bockbier en sukadelapjes. Een perfecte combinatie om iets lekkers mee te maken.
Het is geen snel-klaar recept want het heeft toch wel een paar uurtjes nodig om zachtjes te stoven maar als je het eenmaal op een klein pitje hebt staan heb je er verder (bijna) geen omkijken meer naar. Je wordt ondertussen wel getrakteerd op een heerlijke lucht die je door het hele huis ruikt. Je neus heeft er dus al de hele middag plezier van. Als je overdag moet werken en er geen tijd voor hebt kun je het ook al de avond van te voren klaar maken want na een nacht staan is het de volgende dag NOG lekkerder.
Op de foto ziet het er misschien niet erg spectaculair uit maar de smaak was dat in ieder geval wel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier te bereiden
- Verwarm de olie in een grote stoofpan en laat hierin de braadboter smelten, bak het vlees hierin rondom bruin (eventueel in gedeeltes) en strooi er peper en zout overheen.
- Voeg laurier, kruidnagel, tijm, piment, sjalotten en sjalot Edik toe (witte wijnazijn).
- Giet er dan de warme bouillon en het Bockbier bij (bier op kamertemperatuur en niet uit de koelkast) en laat dit ongeveer 2 ½ tot 3 uur op een klein pitje zachtjes pruttelen.
- Voeg op het laastt de peperkoek en de mosterd toe (indien nodig bijbinden).
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wilmie Willemse zegt:
Harry Löhr zegt: